Hippokratia.fi – Olkoon ruoka lääkkeesi

 

Tilastojen mukaan 375 000 suomalaista sairastaa kakkostyypin diabetesta. Näiden lisäksi jopa 150 000 sairastaa sitä tietämättään.

Lääkehoidolla sairautta voidaan pitää kurissa, mutta menetelmämme avulla voidaan saavuttaa remissio eli elpymisvaihe, jolloin oireet ovat hävinneet ja lääkkeitä ei enää tarvita.

Palvelumme avulla verensokeriarvosi lähtevät laskuun lähes välittömästi ja jo muutamassa viikossa saat aikaan huomattavia tuloksia. Huomattavaa on myös se, että tällä hoitavalla ruokavaliolla kaloreita ei rajoiteta, joten et koe näläntunnetta ollenkaan.

Lasse Nybergh
Hippokratian perustaja

Peruuta kakkostyypin diabetes

Christer Sundqvist
Biologi (FT)

Nina Westerback
PI Ravintoneuvoja, DI

Lääkärilausunto

Rasvapolttoinen, ketogeeninen ruokavalio (myös keto-ruokavalio, vhh tai LCHF) on elimistön kannalta täysin luonnollinen ja fysiologinen energian tuotantotapa, jonka mekanismit tunnetaan tarkoin. Rasvahapoista ja keto-aineista mitokondrioiden tuottama solu-energia on sokerista (glukoosi) tuotettuun energiaan verrattuna tehokkaampaa ja turvallisempaa. Se ei ole myöskään riippuvainen elimistön tuottamasta insuliinista tai hyvin yleiseksi tulleesta elintapa sairauksien perussyystä, insuliiniresistenssistä.

Valitsin ketogeenisen ruokavalion yli 18 v. sitten. Vaikeat ja jopa henkeä uhanneet sairaudet kohtalaisen nuorena (52 v.) (välittömiä hoitoja vaatinut ns kolmen suonen sepelvaltimotauti), vähän myöhemmin puhjennut T2D olivat tärkeimmät syyt syvällisen perehtymisen jälkeiseen elintapa valintaan.

Olen ollut etuoikeutettu kokeilemaan 1990-luvun alusta kaikkein uusimpia lääkehoitoja. Melkein ilman lääkkeitä olen selvinnyt vajaat kaksi vuosikymmentä sepelvaltimot toimintakykyisinä kestämään aika runsasta ja mieltä virkistävää liikuntaa ja T2D:n ollessa ns remissio-tilassa s.o. normaalit verensokerin arvot.

Tutuiksi ollaan tultu ketogeenisen ruokavalion kanssa. Paluuta suositusruokavalioon en harkitse.

Olen oppinut myös ihmettelemään sitä ammattilaisten suorittamaa pelottelua, mitä kritiikittä suolletaan asioita tuntemattomien kansalaisten ”ojentamiseksi”, kun ohjeistetaan niin sydän-verisuonitautien kuin muiden (mm. T2D) elintapoja. Tieteeksi verhottu harkittu harhautus kuvannee nykytilannetta parhaiten. Se koskee myös ketogeenisesta ruokavaliosta varoittelua.

Timo Kuusela
Lääketieteen ja kirurgian tohtori