Hyvä ihminen – herää

Onko olosi vetämätön? Väsyttää? Verensokerit koholla? Oletko jo kenties sairastunut tyypin 2 diabetekseen? Vai koputteleeko se ovellesi?

 

Sinulla on vain yksi elämä

Käytä se parhaalla mahdollisella tavalla. Jos SINÄ et huolehdi itsestäsi, niin kuka sitten? Kerron salaisuuden, jokaisen on itse huolehdittava itsestään. Taistele diabetesta vastaan. Ole itsesi herra. Diabetes on voitettavissa.

 

Aloitin uuden elämäntapani kuukausi sitten

Painoni on pudonnut, aamuisin on mahtava nousta, kaapissa kutistuneet vaatteet mahtuvat päälle. Ja vasta kuukausi on kulunut.

 

Miksi aloitin?

Olen esidiabeetikko. Verensokeriarvoni lähentelivät jo 7 mmol/l. En halua sairastua diabetekseen. Kaikki suvussani sitä sairastavat ja se on ikävä tauti.

Nyt verensokeritasapainoni on parantunut huomattavasti, kieppuu siellä 5 korvilla. Triglyseriniarvokin, siis se joka ei saisi olla koholla, sujahti alle yhden ja ilman kolestrolilääkkeitä.

Hoidan itseäni pelkällä ruokavaliolla. En ole joutunut luopumaan oikeastaan yhtään mistään saamatta jotain muuta herkkua tilalle. Voin grillailla ja jopa juhliakin hyvin pienillä muutoksilla, soveltaen.

 

Miksi kerron tämän sinulle?

Koska olen niin iloinen tuloksista, että haluan jakaa ne.

Sinun ei siis tarvitse luopua kesän grillinautinnoista. Sinun ei tarvitse kituuttaa pussikeitoilla tai vähärasvaisella ruokavaliolla ja mini annoksilla. Voit oikein hyvin syödä hyvää oikeaa prosessoimatonta ruokaa. Voit syödä kuin kuningas tai kuningatar näkemättä nälkää. Ja sairautesi paranee siinä samalla.

Jos olet jo joutunut seuraavalle asteelle, eli insuliinihoitoon, niin ole tarkkana. Verensokerisi normalisoituu suhteellisen nopeasti. Mittaa usein ja tarkkaile arvojasi. Pyydä lääkäriltäsi neuvoja. Seuraa siis tarkoin verensokeriarvojasi syödessäsi Hippokratian ohjeiden mukaisesti.

Hippokratia.fi sivuilta löydät ohjeet kuinka toimia. Miksi vitkutella – aloita uusi elämäsi jo nyt heti.

Helen 57v. entinen esidiabeetikko